Invictus Games Vancouver Whistler 2025 presented by ATCO and Boeing 8-16 лютого 2025 року

ПРО НАС

Edit Content

“Я знаю, що ходитиму, мені треба з донькою танцювати на випускному”, – Сергій Гордієвич

Сергій Гордієвич відчуває себе у війську, як у власній тарілці, а ще обожнює робити ремонт власними руками, та коли все в житті по-поличках. Мріє про власну справу і справжньою командою-бандою називає себе з донькою. 


Про себе: Ніколи не задумувався, який я, але точно можу сказати, що співпереживаючий. Якщо в когось щось болить, я зразу переношу це на себе. Особливо, якщо це знайома і небайдужа мені людина.

Я спокійний. Мене важко вивести з рівноваги. Проте, я не маю сталевого терпіння. Колись міг поводитися егоїстично — щось не подобається, зібрався і пішов. Але коли народилася дитина, змінилися погляди на різні речі, став поступливим. 

Про натхнення і підтримку: На мене дуже жінка повпливала. Вона постійно говорила, що усі ситуації можна обговорювати. І до мене дійшло, що говорити — це важливо. 

Ми одружені з жовтня 2015 року. А зустрічалися з 2011 року. Сьогодні відчуваю, що дружина мене надихає, вона завжди мене підтримує. А коли бачить, що справа не варта зусиль, говорить, щоб я подумав, чи мені воно потрібне. Дуже мудра жінка. Напевно, без неї я б не виріс у того, ким є сьогодні. Хоча, коли вперше зустрілися, вона була такою гострою на язик, що я пожартував: “Оце, комусь жінка дістанеться”. 

Про роботу і захоплення: Я — вчитель фізкультури, викладав у коледжі. Та після народження доньки звільнився і поїхав у Францію на роботу — робив ремонти. Я дуже люблю шпаклювати, плитку класти, будувати. Після поранення, реабілітолог мені сказав: “Сергію, ти ж розумієш, що на візку ти цього не робитимеш? Це нереально. Або робитимеш з такими зусиллями, що тобі того не захочеться”. Спершу я повірив у його слова. Але потім вигадав сам собі щось подібне на велику табуретку на колесах, дружина допомагає і ми разом будуємо наш будинок: я стіни можу пошпаклювати, електрику зробити, плитку покласти…

Зараз повернувся до коледжу працювати тренером з шахів і додатково — вчителем електротехнічних дисциплін. Ще навчаюся на психолога. Завжди мені крутиться ідея якоїсь власної справи. Хочу бути незалежним фінансово від людей і рости над собою. А на першому місці в мене — бути прикладом для доньки.  Вона мене завжди підтримує, говорить: “Татусечко, давай я тобі допоможу”, або “Тато, давай мамі щось купимо”. Ми з нею банда. 

Про війну: Уявляти себе у війську я міг тільки в дитинстві, коли грався у войнушки палицями. Десь в 11 класі зрозумів, що військові знання мені знадобляться, бо був період, коли почувався незграбним. Почав грати у футбол, хоча не вмів,  я стояв на воротах. Міг на тиждень разів пʼять грати, тренуватися, з друзями, з командою. Під час навчання в  університеті ходив на тренування інтенсивно. І якось тренер запропонував мені взяти участь у чемпіонаті сільських команд, але на обласному рівні. Ось, що означає, коли інтенсивно тренуєшся, навіть не знаючи до чого — колись воно дасть результат. Так і про строкову службу — я знав, що воно мені знадобиться. Хоча, у 2016 році мене до армії не взяли.

Я чомусь був переконаний, що більшої війни не буде. А 24 лютого в мене стався розрив уяви — не люблю, коли щось спонтанно стається. А воно для мене сталося саме так. 

Мені подобається армійська буденність. Я не зважаю на бункер з 4 градусами тепла і 100% вологості. Мені подобається копати окопи, ночувати в окопах чи просто неба. Подобається йти в штурм, або коли йдеш на ціпочках, десь за деревом ховаєшся, подобається передбачити ситуацію, прихлопнути когось з ворогів. Я завжди ходив на штурм, мені в цьому кайфово було. Я й жінці говорив, що почуваюся у своїй тарілці. 

В мене фізична ненависть до росіян. Вони нищили нас завжди і я хочу помститися: і за нашу вбиту ними еліту, за людей, яких заморили голодом, за дисидентів, за сучасників. Мені випала така честь зараз. 

Про поранення і відновлення: Під час однієї з зачисток села на Харківщині отримав поранення. Донька, коли мене вперше побачила, злякалася. Я був дуже худим, й сам себе злякався, як у дзеркалі побачив. Вже коли повернувся додому після усіх лікарень, все нормалізувалося. Мені достатньо підтримки родини, я з ними можу цілий день проводити, особливо з донькою. Ми з нею граємо у шахи, доміно, карти, настільні ігри, монополію, на турніках займаємося. Якби я міг ходити, ми б ще активніше час проводили, на велосипедах каталися б, в баскетбол грали б. 

Моя дитина залишається моєю найбільшою мотивацією — я знаю точно, що ходитиму, бо мені треба танцювати з нею на випускному і підвести її до вінця.

Мене дуже надихнув Сергій Калитюк (учасник національної збірної Ігор Нескорених 2022), коли він до мене приїхав. Я тоді лежав, як замухрижка в шпиталі, а в Сергія такі “банки”, він такий сильний. Я його запамʼятав, і вирішив, що теж хочу бути таким красунчиком. Пані Леся (тренерка нацзбірної зі стрільби з лука) також приходила, кликала і з лука стріляти, і в баскетбол на кріслі колісному грати. 

Я був переконаний, що Ігри Нескорених мені нічого не дадуть для реабілітації, хотів більше надихати хлопців. Але вийшло, що й мене відновила моя участь, я вже хочу багато чого спробувати, займатися. 

Про щастя: Мене сьогодні багато чого робить щасливим. Люблю, коли моя дружина цвіте від позитивних емоцій. Дитина росте, дружина мною пишається, будинок будуємо — це моє щастя.

Прокрутити вгору